faqe_banner1

Importi dhe eksporti i PTFE

Pjesa më e madhe e PTFE-ve të prodhuara në vendin tonë janë varietete të përgjithshme, cilësia nuk është e lartë, i përket produkteve të nivelit të mesëm dhe të ulët.Varietetet e zakonshme të PTFE të nivelit të lartë janë kryesisht PTFE pluhur ultrafine, PTFE e shkrirë, veshja e rrëshirës me fluor për shërimin e temperaturës së dhomës, nano PTFE, PTFE e zgjeruar, PTFE me peshë molekulare super të lartë dhe rrëshirë dispersioni PTFE me raport të lartë kompresimi, etj.

Aktualisht fleta PTFE, tubi, guarnicionet dhe vulat me produkte të nivelit më të ulët si vendi ynë ka bazë dhe zë tregun, por në aspektin e produkteve të nivelit të lartë me vendet e zhvilluara perëndimore ka ende një hendek të madh, si p.sh. e – Enët artificiale të gjakut PTFE, qepje mjekësore dhe arna kardiake dhe produkte të tjera në vendin tonë nuk ka produkte të industrializuara në shkallë të gjerë, produktet përdoren kryesisht në varësi të importit.

Çmimi është relativisht i shtrenjtë.Dhe vëllimi vjetor i eksportit të teflonit të vendit tonë është në thelb i qëndrueshëm në 20000 tonë më lart, dhe vëllimi i importit në 6000 ton ose më shumë.Si tregu i nivelit të ulët në konkurrencën e bardhë-hot, të tilla si lidhja e re kryesore, Walter aksionet, ndërmarrjet e grupit dongyue kanë filluar të krijojnë kapacitet të lartë për të zgjeruar hapësirën e tregut.


Koha e postimit: Gusht-16-2022