faqe_banner1

Përparësitë e PTFE

Ka tetë avantazhe të PTFE:
Një: PTFE ka vetinë e rezistencës ndaj temperaturës së lartë, temperatura e përdorimit të saj mund të arrijë 250 ℃, kur temperatura e përgjithshme e plastikës arrin 100 ℃, plastika do të shkrihet vetë, por kur tetrafluoroetileni arrin 250 ℃, ai ende mund të ruajë strukturën e përgjithshme Nuk ndryshon, madje edhe kur temperatura arrin 300 °C në një çast, nuk do të ketë ndryshim në formën fizike.
Dy: PTFE gjithashtu ka veti të kundërt, domethënë rezistencë ndaj temperaturës së ulët, kur temperatura e ulët bie në -190 ° C, ai ende mund të ruajë zgjatjen 5%.
Tre: PTFE ka veti rezistente ndaj korrozionit.Për shumicën e kimikateve dhe tretësve, ai tregon një inertitet dhe mund t'i rezistojë acideve dhe alkaleve të forta, ujit dhe tretësve të ndryshëm organikë.
Katër: PTFE ka vetitë e rezistencës ndaj motit.PTFE nuk thith lagështi dhe nuk është i ndezshëm, dhe është jashtëzakonisht i qëndrueshëm ndaj oksigjenit dhe rrezeve ultravjollcë, kështu që ka jetën më të mirë të plakjes në plastikë.
Pesë: PTFE ka veti të larta lubrifikuese dhe PTFE është aq i lëmuar sa nuk mund të krahasohet as me akullin, kështu që ka koeficientin më të ulët të fërkimit midis materialeve të ngurta.
Gjashtë: PTFE ka vetinë e mos ngjitjes.Për shkak se forca ndërmolekulare e zinxhirit oksigjen-karbon është jashtëzakonisht e ulët, ajo nuk ngjitet me asnjë substancë.
Shtatë: PTFE ka veti jo toksike, prandaj zakonisht përdoret në trajtimin mjekësor, si enë gjaku artificial, qarkullues ekstrakorporal, rinoplastikë etj., si organ për implantimin afatgjatë në trup pa reaksione negative.
Tetë: PTFE ka vetinë e izolimit elektrik, mund t'i rezistojë 1500 volt të tensionit të lartë.


Koha e postimit: Qershor-20-2022