faqe_banner1

Polimerizimi dhe përpunimi i PTFE

Monomeri i PTFE është tetrafluoroetilen (TFE), dhe pika e tij e vlimit është -76.3 gradë Celsius.Është jashtëzakonisht shpërthyes në prani të oksigjenit dhe mund të krahasohet me barutin.Prandaj, prodhimi, ruajtja dhe përdorimi i tij në industri kërkojnë mbrojtje shumë të rreptë, gjithashtu duhet të kontrollohet prodhimi, i cili është gjithashtu një nga burimet kryesore të kostos së PTFE.TFE zakonisht përdor polimerizimin e suspensionit të radikalit të lirë në industri, duke përdorur persulfatin si iniciator, temperatura e reagimit mund të jetë midis 10-110 gradë Celsius, kjo metodë mund të marrë PTFE me peshë shumë të lartë molekulare (madje mund të jetë mbi 10 milion), nuk ka zinxhir të dukshëm ndodh transferimi.

Meqenëse pika e shkrirjes së PTFE është shumë e lartë, e cila është afër temperaturës së dekompozimit dhe masa e tij molekulare nuk është e vogël, është pothuajse e pamundur të arrihet shpejtësia ideale e rrjedhës së shkrirjes thjesht duke u mbështetur në ngrohjen si polimerët termoplastikë të zakonshëm.Si bëhet shiriti i Teflonit ose tubi i Teflonit?Në rastin e formimit, pluhuri PTFE në përgjithësi derdhet në myk, dhe më pas nxehet dhe nën presion për të shkrirë pluhurin.Nëse kërkohet nxjerrje, komponimet hidrokarbure duhet të shtohen në PTFE për të ndihmuar në trazimin dhe rrjedhjen.Sasia e këtyre përbërjeve hidrokarbure duhet të kontrollohet brenda një diapazoni të caktuar, përndryshe është e lehtë të shkaktohet presion i tepërt i nxjerrjes ose defekte të produktit të përfunduar.Pas formës së dëshiruar, komponimet hidrokarbure hiqen me ngrohje të ngadaltë, dhe më pas nxehen dhe sinterizohen për të formuar produktin përfundimtar.

Përdorimet e PTFE
Një nga përdorimet kryesore të PTFE është si një shtresë.Nga tigani i vogël që nuk ngjit në shtëpi deri te muri i jashtëm i kubit të ujit, mund të ndjeni efektin magjik të kësaj shtrese.Përdorime të tjera janë shiriti mbyllës, mbrojtja e jashtme me tela, shtresa e brendshme e fuçisë, pjesët e makinerisë, enë laboratori, etj. Nëse keni nevojë për një material për t'u përdorur në kushte të vështira, atëherë konsiderojeni atë, mund të ketë rezultate të papritura.


Koha e postimit: Gusht-29-2022