faqe_banner1

Në çfarë temperature mund të përdoret materiali i fletës PTFE?

Pllaka tetrafluoroetileni njihet si mbreti i plastikës në fushën e plastikës dhe performanca e saj është e parealizuar nga plastika e zakonshme, ndaj përdoret përgjithësisht në vende me mjedise të ashpra, si acid dhe alkali, media gërryese dhe temperaturë të lartë.Pra, cilat janë avantazhet e bordit PTFE?

Së pari, ka rezistencë ndaj temperaturës së lartë.Për sa i përket përdorimit aktual të materialeve të fletëve tetrafluoroetilen, lënda e parë mund të arrijë 232 °C, madje edhe temperatura e lartë pas kthimit në kafaz mund të arrijë rreth 150 °C, dhe temperatura e përdorimit është shumë e gjerë.

Fleta PTFE ka veti të shkëlqyera dielektrike, forcë të jashtëzakonshme dielektrike dhe rezistencë të harkut, tangjentë të ulët të humbjes dielektrike dhe rezistencë të dobët ndaj koronës.Fleta tetrafluoroetileni ka përthithje të mirë jo të ujit, pa oksigjen, UV dhe rezistencë ndaj motit.Rezistenca në tërheqje e jashtme mbeti në thelb e pandryshuar për tre vjet rresht, vetëm zgjatja u ul.Filmat dhe veshjet e teflonit janë të përshkueshme nga uji dhe gazi për shkak të porozitetit të tyre të imët.PTFE në fakt mund të jetë i përshtatshëm për temperaturat e ambientit midis minus 190 gradë dhe 250 gradë.Mund të jetë e nxehtë ose e ftohtë papritmas, ose e alternuar e nxehtë dhe e ftohtë pa asnjë efekt.Përveç zgjidhjes së problemeve të prodhimit kimik dhe të naftës, fletët tetrafluoroetilen mund të luajnë një rol edhe në farmaceutikë dhe fusha të tjera.Sot në treg ka shumë komponentë mbyllës, si dhe produkte copë litari ose copë litari.Përveç kësaj, PTFE përdoret gjithashtu gjerësisht në materialet me kërkesa për vulosje, dhe gjithashtu përdoret zakonisht si mbushës Jinxining.Roli i fletës PTFE është shumë i madh, sepse fleta PTFE ka një rol të madh, një shumëllojshmëri produktesh dhe luan një rol të madh në fusha dhe sfera të ndryshme ndikimi.PTFE mund të shihet kudo në jetën tonë.

Së dyti, pavarësisht se çfarë lloji i substancës kimike është, pa marrë parasysh sa gërryes është, PTFE në thelb mund të përdoret.Mund të thuhet se nëse fleta PTFE nuk mund të plotësojë kërkesat e rezistencës ndaj korrozionit, nuk mund të përdoren materiale të tjera plastike.Përveç rezistencës së shkëlqyer kimike, vetitë e tij mekanike janë gjithashtu shumë të jashtëzakonshme, gjë që e bën atë të përshtatshëm për përdorim në raste me lëkundje dhe kthesa të mëdha.

Fleta PTFE përdoret gjerësisht në plastikën inxhinierike si temperatura e lartë 260℃, temperatura e ulët -196℃, rezistenca ndaj korrozionit acid dhe alkali, rezistenca ndaj motit dhe jotoksiciteti.PTFE mund të shihet në industrinë e naftës, kimike, mjekësore, elektronike dhe madje edhe ushqimore.Nëse pllaka PTFE është toksike dhe ka rezistencë të mirë ndaj konsumit, është një material i mirë izolues.PTFE (Polytetrafluoroethylene, shkurtuar si PTFE), i referuar përgjithësisht si "veshje jo ngjitëse" ose "material që pastrohet lehtë".Ky material ka karakteristikat e rezistencës ndaj acideve dhe alkaleve dhe rezistencës ndaj tretësve të ndryshëm organikë dhe është pothuajse i pazgjidhshëm në të gjithë tretësit.Në të njëjtën kohë, pllaka PTFE ka karakteristikat e rezistencës ndaj temperaturës së lartë dhe koeficientit jashtëzakonisht të ulët të fërkimit.Përveç lubrifikimit, procesi i prodhimit të veshjes së pllakave PTFE është bërë gjithashtu një shtresë ideale për pastrimin e lehtë të shtresës së brendshme të tubave të ujit.


Koha e postimit: 18 korrik 2022