page_banner1

На која температура може да се користи тефлонскиот лим материјал?

Тетрафлуороетиленската плоча е позната како крал на пластиката во областа на пластиката, а нејзината изведба е нереализирана од обичната пластика, па затоа генерално се користи на места со сурови средини, како што се киселина и алкали, корозивни медиуми и висока температура.Значи, кои се предностите на тефлонската плоча?

Прво, има отпорност на високи температури.Што се однесува до сегашната употреба на материјали од тетрафлуороетиленски лимови, суровината може да достигне 232 °C, па дури и високата температура по враќањето во кафезот може да достигне околу 150 °C, а температурата на употреба е многу широка.

Тефлонскиот лист има одлични диелектрични својства, извонредна диелектрична јачина и отпорност на лак, ниска тангента на диелектрична загуба и слаб отпор на корона.Тетрафлуороетиленскиот лист има добра апсорпција на вода, без кислород, UV и отпорност на временските услови.Јачината на истегнување на отворено остана во основа непроменета три последователни години, само што издолжувањето се намали.Тефлонските филмови и облоги се пропустливи за вода и гас поради нивната фина порозност.Тефлонскиот материјал всушност може да биде погоден за амбиентални температури помеѓу минус 190 степени и 250 степени.Може да биде жешко или ладно одеднаш, или наизменично топло и ладно без никаков ефект.Покрај решавањето на проблемите со хемиското и производството на нафта, тетрафлуороетиленските листови можат да играат улога и во фармацевтските и другите области.Денес на пазарот има многу компоненти за запечатување, како и производи за дихтунзи или дихтунзи.Покрај тоа, тефлонскиот исто така широко се користи во материјали со барања за запечатување, а исто така најчесто се користи како полнење Jinxining.Улогата на тефлонскиот лист е многу голема, бидејќи тефлонскиот лист има голема улога, широк спектар на производи и игра огромна улога во различни полиња и сфери на влијание.Тефлонски може да се види насекаде во нашиот живот.

Второ, без разлика за каков тип на хемиска супстанција се работи, без разлика колку е корозивна, тефлонскиот во основа може да се користи.Може да се каже дека ако тефлонскиот лист не може да ги исполни барањата за отпорност на корозија, не може да се користат други пластични материјали.Покрај одличната хемиска отпорност, неговите механички својства се исто така многу извонредни, што го прави погоден за употреба во прилики со големи нишалки и свиоци.

Тефлонскиот лист е широко користен во инженерската пластика како што се висока температура 260℃, ниска температура -196℃, отпорност на корозија на киселина и алкали, отпорност на временски услови и нетоксичност.Тефлонски може да се види во нафтената, хемиската, медицинската, електронската, па дури и прехранбената индустрија.Без разлика дали тефлонската плоча е токсична и има добра отпорност на абење, таа е добар материјал за запечатување.Тефлонски (политетрафлуороетилен, скратено како тефлонски), генерално познат како „нелеплив слој“ или „материјал што лесно се чисти“.Овој материјал има карактеристики на отпорност на киселина и алкали и отпорност на разни органски растворувачи и е речиси нерастворлив во сите растворувачи.Во исто време, тефлонската плоча има карактеристики на отпорност на висока температура и екстремно низок коефициент на триење.Покрај подмачкувањето, процесот на производство на облогата на тефлонски плочи исто така стана идеален слој за лесно чистење на внатрешниот слој на водоводните цевки.


Време на објавување: 18 јули 2022 година