faqe_banner1

Karakteristikat e filmave PTFE

Filmi PTFE mund të arrijë nivelin e standardit B1 të mbrojtjes nga zjarri DIN4012, temperatura e shkrirjes mund të arrijë 200 ℃, dhe nuk është e lehtë të kapni zjarr.Pesha e lehtë, duktiliteti i mirë, forca e lartë në shtypje, jo e lehtë për t'u grisur.Jetë e gjatë shërbimi, më pak se 30 vjet, një lëndë e parë e kënaqshme për strukturat e çatisë së lëvizshme me dy shtresa.Për shkak se filmi PTFE vulos zinxhirin e strukturës molekulare nga atomet e fluorit, aftësia e tij për të thithur substanca të tjera kimike është shumë e dobët.Në botën makro, sipërfaqja e filmit PTFE është rreth 185 N/M, lënda e parë është e ulët dhe nuk ngjitet.

Prandaj, filmat PTFE shfaqin kryesisht veti të mira vetëpastruese dhe rezistencë ndaj ujit.Filmi teflon është lënda e parë e fibrave të qelqit të veshur me teflon.PTFE është shumë i lakueshëm në gjendje të fortë.Veshja duhet të shkrihet dhe më pas të aplikohet në tekstil me fije qelqi.Temperatura e shkrirjes është mbi 400℃, dhe frekuenca e veshjes ka nevojë rreth 10 herë.Në këtë lidhje, fibra e xhamit do të zverdhet për shkak të temperaturës së lartë dhe sa më e shpeshtë të jetë veshja, aq më e rëndë është ngjyra.Prandaj, materiali i filmit politetrafluoroetilen PTFE sapo ka prodhuar një ngjyrë kafe.Megjithatë, materiali i filmit politetrafluoroetilen PTFE mund të tresë dhe thithë rrezet ultravjollcë nga rrezet e diellit.

Filmi teflon nuk mund të ngjitet.Nga analiza e vetive fizike të tij dallohen këto arsye të rëndësishme: sipërfaqja e ulët, madhësia e madhe e grimcave, analiza e mirë e stabilitetit kimik, struktura shumë simetrike e filmit politetrafluoroetilen dhe vlera e ulët SP e parametrit të tretshmërisë së filmit politetrafluoroetilen.Sipërfaqja është e ulët dhe mbështetja e sipërfaqes në pikën kritike në përgjithësi nuk është e madhe.PTFE ka një tension ndërfaqësor përpara prej 118 gradë, një tension ndërfaqësor të pasmë prej 91 gradë dhe një tension ndërfaqësor prej 104 gradë.Të gjitha lëndët e para janë të mëdha dhe tensioni ndërfaqe është i lartë.Gama e lubrifikimit është e vogël, pra ngjitje e dobët dhe ngjitës i pamjaftueshëm.Filmi plastik i lagësht Teflon, kështu që nuk ka ngjitje të mirë me madhësinë e kokrrizave të Teflonit, stabilitet të mirë kimik analitik, fryrje dhe shkrirje të teflonit, përveçse polimerët kristalorë nuk mund të mbulohen me zinxhirë makromolekulare polimer të fortë të filmit teflon në sipërfaqe.


Koha e postimit: Gusht-01-2022