page_banner1

Вирџин тефлонски тефлон / гравиран тефлонски лист

Краток опис:

Тефлонскилист/плоча се формира со обликување и синтерување цилиндрично празно, кое се сече на алист со машински алат и потоа календериран.Според различните методи на третман, може да се подели на три вида: ориентирана мембрана, полуориентирана мембрана и неориентирана мембрана.Во моментов, тефлонските мембрански производи вклучуваат порозна мембрана,микро филтрација мембрана, мембрана во боја и така натаму.


Детали за производот

Ознаки на производи

Опис на производот

Тефлонскилист/плоча се формира со обликување и синтерување цилиндрично празно, кое се сече на алист со машински алат и потоа календериран.Според различните методи на третман, може да се подели на три вида: ориентирана мембрана, полуориентирана мембрана и неориентирана мембрана.Во моментов, тефлонските мембрански производи вклучуваат порозна мембрана,микро филтрација мембрана, мембрана во боја и така натаму.

Неговата бојалист е погоден за електрични инструменти или изолација на жица означена со брилијантност.Тоа е нов тип на изолационен материјал од C-класа со одлични сеопфатни функции.Тој е еден од незаменливите и важни материјали во радио индустријата, авијациската индустрија и врвната наука и технологија.Политетрафлуороетиленлист генерално е направен од суспензија полимеризирана политетрафлуороетиленска смола, а дијаметарот на честичката се бара да биде под 150μм.Пигментите мора да имаат добра отпорност на топлина (>400), фини честички, силна јачина на нијансирање и без нарушување на хемиските реагенси.

Апликација

Тефлонските листови се широко користени вовисока и ниска температураМатеријали отпорни на корозија, изолациски материјали и премази против лепење во атомската енергија, воздушната, електрониката, електричната, хемиската, машините, инструментите, градежништвото, текстилната, прехранбената и другите индустрии.

Карактеристики на производот

а.Отпорност на корозија
б.Толеранција на сезонски промени
в.Незапалив, ограничувачки индекс на кислород под 90
г.Низок коефициент на триење
д.не леплива
ѓ. Отпорен на високи и ниски температури, може да се користи од -190 до 260°C.
е.Висока електрична изолација
ч.Висока отпорност
јас.Самоподмачкување
ј.Отпорност на атмосферско стареење
к.Отпорност на Зрачење и ниска пропустливост

добавувачи на тефлонски листови

Детал

Редовни спецификации
Дебелина (мм) Ширина
1000 мм
Ширина
1200 мм
Ширина
1500 мм
Ширина
2000 мм
Ширина
2700 мм
0,1, 0,2, 0,3, 0,4 - -
0,5, 0,8 -
1, 1,5, 2, 2,5, 3, 4, 5, 6
7, 8 - - -
Прилагодени спецификации
Дебелина 0,1мм ~ 10,0мм
Ширина 300 ~ 2700 mm
Редовни спецификации
Дебелина (мм) Должина ширина Должина ширина Должина ширина Должина ширина Должина ширина
1000 * 1000 мм 1200*1200мм 1500*1500мм 1800*1800мм 2000*2000мм
2,3 - -
4,5,6,8,10,15,20,
25,30,40,50,60,70
80,90,100 - -
Прилагодени спецификации
Дебелина 2 мм ~ 100 мм
Ширина Максимум 2000 * 2000 мм

  • Претходно:
  • Следно: