page_banner1

Својства на тефлонски филмови

Тефлонскиот филм може да го достигне стандардот B1 за заштита од пожар DIN4012, температурата на топење може да достигне 200 ℃ и не е лесно да се запали.Мала тежина, добра еластичност, висока јачина на притисок, не е лесно да се кине.Долг работен век, помалку од 30 години, задоволителна суровина за двослојни отстранливи покривни конструкции.Бидејќи тефлонскиот филм го запечатува синџирот на молекуларната структура со атоми на флуор, неговата способност да апсорбира други хемиски супстанции е многу слаба.Во макро светот, површината на тефлонскиот филм е околу 185 N/M, суровината е ниска и не е леплива.

Затоа, тефлонските филмови главно покажуваат добри својства за самочистење и отпорност на вода.Тефлонскиот филм е суровина од стаклени влакна обложени со тефлон.Тефлонски е многу податлив во цврста состојба.Облогата треба да се стопи и потоа да се нанесе на фиберглас.Температурата на топење е над 400 ℃, а фреквенцијата на обложување треба околу 10 пати.Во овој линк, стаклените влакна ќе пожолтат поради високата температура, а колку е почеста облогата, толку е потешка бојата.Затоа, материјалот од тефлонски политетрафлуороетиленски филм штотуку произведе кафеава боја.Сепак, тефлонскиот политетрафлуороетиленски материјал може да ги вари и апсорбира ултравиолетовите зраци од сончевата светлина.

Тефлонскиот филм не може да се залепи.Од анализата на неговите физички својства, постојат следниве важни причини: ниска површина, големи димензии на честички, добра анализа на хемиска стабилност, високо симетрична структура на политетрафлуороетиленскиот филм и ниска SP вредност на параметарот на растворливост на политетрафлуороетиленскиот филм.Површината е ниска, а површинската потпора на критичната точка генерално не е голема.Тефлонскиот тефлонски напон има напрегање на меѓусебната површина од 118 степени, наназад на меѓусебно затегнување од 91 степен и меѓусебно затегнување од 104 степени.Сите суровини се големи и меѓусебната тензија е висока.Опсегот на подмачкување е мал, односно слаба адхезија и недоволно лепило.Влажен тефлонски пластичен филм, така што нема добра адхезија со големината на зрното од тефлон, добра аналитичка хемиска стабилност, отекување на тефлон и растворање на сите, освен кристалните полимери не можат да се обложат на тефлонскиот пластичен филм со тврди полимерни макромолекуларни синџири на површината.


Време на објавување: 01.08.2022